Hint Yağının Faydalari Nelerdir

Durma Sende Paylaş!

hint-yagi Hint Yağının Faydalari NelerdirHint yağı denilen ve hint bitkisinin tohumlarından elde edilen yağın diğer adı ‘ricinus communis’ olarak bilinir. Hint yağı dünya üzerinde en fazla Afrika ve Hindistanülkelerinde kullanılmaktadır. Hint yağının insanlığa birden fazla faydası bulunmaktadır. Antibakretiyel özelliğiyle beraber dünyada giderek kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu yağın tedavi edici özelliği ve faydaları kullanımını giderek sektörel alanlarda arttırmaktadır. Kozmetik, sabun, tekstil ve hatta tıbbi ilaçlarda bile kullanıldığı görülmüştür.

Hint yağı ne işe yarar?
Bu yağın en yaygın kullanım alanı cilt sağlığıdır. Vücutta ki ‘ringworm’ olarak bilinen mantar hastalığına da faydalı olduğu bilinmektedir. Gelin diğer faydalarını sıralayalım.

– Belirttiğimiz gibi cilt sağlığında yaygın olarak kullanılan bu ürün cilde derin bir şekilde nüfuz eder, yumuşatır ve nemlendirir. Bu şekilde cilt döküntülerini ortadan kaldırır.
– Cilt kırışıklıklarını engelleyerek erken yaşlanmayı bir miktar önler.
– Sivilce tedavisinde etkin olarak kullanılır.
– Ciltte ki ölü hücreleri ve yağlı cildi temizler.
– Ciltte ki çatlak oluşumunu engeller ve çatlakları tedavi eder.
– Hint yağı içinde bulunan bazı bileşimler pigmentasyon denilen olayı azaltır.

 

admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.